Städtips för latmasken

Ryggar du vid blotta tanken på att städa? Du är inte ensam. Dock finns det knep som du kan ta till, även för att städa skonsamt och slippa köpa en massa dyra rengöringsprodukter.

Du som vägrar städa överhuvudtaget kan naturligtvis anlita en städfirma som www.losningar.se/ där du får kompletta hemstädningar utan höga priser. Om du däremot kanske befinner dig på landet eller måste städa själv kan du ta del av olika tips och husmorsknep. Gå till skafferiet som första steg!

Vinäger och bikarbonat

Låter det kliché att slänga på vinäger och bikarbonat så fort fläckarna uppenbarar sig? Det är dock ett gammalt och säkert trick som de flesta husmödrar använde sig av, till och med gör än idag. Vinäger tar bort bakterier och lämnar efter sig rena ytor. Det är dessutom effektivt mot kalkavlagringar i kök och badrum. Vinäger och ättika är bra i rör om det uppkommer en otäck lukt från rörsystemet eller avloppet. Koka upp ättikan och häll ner i rören när det svalnat en smula till 90 grader. Lukterna är som bortblåsta morgonen efter.

Bikarbonat är en rörrensare när det är stopp i rören. Koka upp vatten och häll i bikarbonat när vattnet kokar, sedan häller du i allt i röret som det är stopp i. Vänta ett tag – vattnet rinner normalt igen. Även bakpulver är ett säkert kort för att få bort ingrodda fläckar på till exempel spisen.

Vanlig såpa gör susen

Du behöver inte köpa dyra rengöringsprodukter, det kan räcka med ekologisk såpa för att sedan gnugga lite. Såpa funkar till alla rum, badrum som kök. Såpa funkar även till att skura golven och tvätta fönstren. Ja, till och med i en sprayflaska för att spruta på bladlössen i trädgården.

Ett bra tips om du är lat och vill undvika storstädning, är att du småstädar lite då och då. Det tar bara några minuter och ditt hem är alltid rent och fräscht.