Smarta tips inför flytten

Står du inför en flytt? Det kan kännas överväldigande att tänka på allt som behöver göras. Med den här smarta guiden blir flytten enklare.

Att flytta är ett stort projekt för de flesta. På kort tid ska hela ditt hem packas ner och fraktas till din nya bostad samtidigt som ditt gamla hem ska lämnas över i toppskick till köparna eller den nya hyresgästen. Inte konstigt att många upplever en flytt som stressande! Men med noggrann planering blir flytten smidigare.

Att göra lista inför flytten

Det finns många saker att tänka på inför en flytt, det här är en lista på saker som underlättar:

  • Boka en flytt- och städfirma i god tid, speciellt om du planerar att flytta under perioder då det är många som rör på sig, exempelvis inför terminsstart på hösten. Välj en firma med bra rekommendationer och gott rykte som erbjuder en helhetslösning för din flytt, läs mer här om vilka tjänster en bra flyttfirma erbjuder.
  • Börja rensa och packa i tid. Att packa tar alltid längre tid än du tänkt dig så det är bra att börja i god tid. Köp ordentliga flyttkartonger för att underlätta både packandet och bärandet. Fundera också över vad du behöver ta med dig och sälj, skänk eller återvinn det du inte behöver.
  • Märk kartongerna noggrant så blir det lättare att packa upp i ditt nya boende. Dessutom blir det enklare för flyttfirman att placera kartongerna i rätt rum.
  • Gå igenom och flytta dina abonnemang. Det är tråkigt, men inte helt ovanligt, att glömma att flytta hemförsäkringar och elabonnemang. Gå därför i god tid igenom vilka abonnemang som ska avslutas eller flyttas eftersom företagen ofta behöver lite tid för att administrera och genomföra flytten.
  • Gör en flyttanmälan till Skatteverket så att du registreras på rätt folkbokföringsadress. Du kan också göra en adressändring till posten så att dina brev och annan post eftersänds till rätt adress under en övergångsperiod.

Det viktigaste av allt är att börja planera i god tid inför flytten. På det här sättet undviker du onödig stress och kan istället fokusera på det positiva med din flytt – en helt ny början i ditt nya boende.