Shoppa vintagemöbler – trendigt, billigt och hållbart

Det har aldrig varit enklare att shoppa möbler än idag och det gäller både nya och begagnade varor. Tack vare teknologin har du idag hela möbelvaruhus i vardagsrummet och i hemmets lugna vrå kan du välja allt från mattor och dekorativa föremål till sängar och bokhyllor. Välj vintage för en kul och hållbar stil.

Genom att shoppa online hittar du allt du behöver till ditt hem utan att behöva flänga runt till affärer och loppisar. Du slipper trängas med folk och får ett enormt utbud direkt på skärmen där du enkelt kan jämföra priser, spara bilder och få idéer. För en smidig shoppingupplevelse kan du gå in på https://www.reformasthlm.se/sv/artiklar/vintage/index.html där du bland annat hittar:

  • Many,Paper,Boxes,In,A,Small,Shopping,Cart,On,ABord
  • Sittmöbler
  • Lampor
  • Förvaringslösningar
  • Mattor
  • Dekorationsföremål

Bra för miljön och plånboken

En av de stora fördelarna med att handla vintage eller second hand är att du gör både plånboken och Moder Jord en stor tjänst. Ju mer olika material som återanvänds desto bättre för planeten, det finns massor av snygga möbler i exempelvis återvunnet papper och plast eller tillverkade i naturmaterial som sjögräs eller spillror av olika träslag. Att handla i second hand butiker är populärare än någonsin men också att sälja gamla möbler istället för att bara slänga dem. Det ger dig en chans att få in några extra slantar till din nya inredning. Vill du hjälpa människor och djur i nöd kan du donera allt gammalt till välgörenhetsorganisationer, vare sig det handlar om möbler, kläder eller husgeråd.

Glöm inte heller DIY! Om du är någorlunda händig och kreativ kan du göra om mycket gammalt till nytt. Det kan handla om att reparera gamla trasiga föremål eller att sy nya fodral till soffkuddarna. Lär dig att måla rustikt och ge hyllor och skåp ett vackert utseende, eller satsa på små detaljer genom att skaffa gammaldags dörrknoppar och unika lampskärmar. Du hittar bra instruktioner på nätet där du får tips och råd om hur du bäst går till väga.

Snyggt och trendigt

Retro,Interior,Design,Of,Living,Room,With,Stylish,Vintage,ChairEtt annat viktigt skäl till att satsa på begagnat och vintage är att det är snyggt. Varje föremål blir unikt och uttrycker din personlighet, och du kan variera hur mycket du vill. En kul trend är att blanda nytt och gammalt eller att ge ditt hems rum olika stilar. Ge barnrummet en färggrann 60-tals stil, gör köket lantligt och traditionellt och vardagsrummet till en ståtlig herrgård. Det finns också många nya och gamla material och stilar som passar bra ihop, exempelvis stora trämöbler och snidade järnstolar. Vad är nytt och vad är gammalt – det kan ofta vara svårt att avgöra.

Vissa är i så förtjusta i allt som har med vintage att göra att de till och med väljer att köpa gamla timmerhus och sedan flytta dem till hemorten. Även om det kan innebära att de tas ur sin geografiska kontext bevaras ändå kulturarvet, och det är bra mycket bättre än att de bara står och förfaller. I ett sådant hus passar dessutom vintagemöbler extra bra för att ge en skön harmoni med strukturen och utsidan.