Så lånar du pengar smart

Ibland är det en nödvändighet att ta ett lån. Det kan helt enkelt vara räddningen i vissa lägen. Men innan du tar ett lån ska du läsa igenom villkoren och göra en återbetalningsplan.

Det bästa är såklart att spara ihop till den summan du behöver men ibland kan det vara ofrånkomligt att faktiskt låna lite pengar. Det är bra att låna minsta möjliga belopp eftersom det kostar att låna pengar. Om du vill låna ett mindre belopp är Smspengar något du kan kolla in. De erbjuder flexibla lån och kontokrediter upp till 30 000 kronor. De har även lång erfarenhet av kreditgivning. Du kan själv styra över återbetalningen och att kunna betala tillbaka snabbt är en fördel.

“Att räntan sätts individuellt innebär också att den kan variera kraftigt.” Läs mer här

Kolla upp villkor och räntan innan du tar lån

Close,Up,Hand,Of,Stress,Young,Asian,Businessman,male,Is,PressingOavsett hur stort lån du tar ska du alltid kolla vilka villkor lånet har och vilken ränta du får. Räntan sätts oftast individuellt och kan variera. Det är räntan som styr hur mycket lånet kommer att kosta dig. När det kommer till lån utan säkerhet brukar räntan vara högre eftersom långivaren tar en högre risk genom att låna ut pengar. Att kolla om det finns några andra avgifter är bra. Om det är något i villkoren som är oklart är det viktigt att du frågar långivaren. Innan du tar lånet kan det vara bra att göra en budget och en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna.