Så får du ett rent och organiserat hem

Att inte ha mer saker än du behöver och organisera dem på rätt sätt är en väg att gå för att få ett organiserat hem. Städexperten Marie Kondos princip är att endast ha saker som ger dig glädje. Sakerna som du har ska du även strukturera och förvara på ett bra sätt.

Organisationsexperten Marie Kondo har kommit på ett sätt att hålla rent och snyggt hemma som tilltalat många. Om du följer hennes råd kan du få ett rent och harmoniskt hem. När du ska fixa och organisera ditt hem kan det vara en bra idé att göra en ordentligt städning där allt rengörs. För att slippa lägga ner all den tiden själv på en storstädning kan du anlita hemstäd. Gå in på https://www.deluxia.se/ och boka hemstäd redan nu. Då kan du fokusera på att rensa och organisera saker istället för att dammtorka och skura golv.

Spara bara saker som gör dig glad

När du har bestämt dig för att rensa ska du istället för att ta ett rum i taget rensa en kategori åt gången. Du kan exempelvis börja med kläder för att sedan ta böcker. På det sättet kommer du att få en bra uppsikt över alla dina saker. När du ska rensa en kategori samlar du allt du har inom den i en stor hög. Ta exempelvis alla dina kläder och lägg dem i en hög och därefter börjar du att rensa. Grunden i Marie Kondos tänk är att endast spara saker som verkligen gör dig glad. När du rensar tar du en sak i taget och känner efter vad som händer i dig när du tar i den. Blir du glad av den behåller du prylen.

Organisera saker på rätt sätt

När du har rensat hela ditt hem är nästa steg att organisera och förvara det du har kvar på ett bra sätt. Exempelvis är det bättre att vika dina kläder på ett sådant sätt att de kan stå upp istället för att du förvarar dem i en hög.