Hitta rätt mäklare för din bostadsaffär

Ska du sälja din bostad eller köpa en ny? Då behöver du en bra och pålitlig mäklare som gör bostadsaffären enklare och smidigare för dig och gör så att du får ut bästa möjliga pris för din bostad. Såhär går du tillväga för att hitta rätt och bygga en bra relation mellan dig och din mäklare.

Ett av de viktigaste tipsen är att hitta en mäklare nära dig. Om du bor i Stockholm ska du välja en som är nära ditt område eller det område du vill flytta till. SkandiaMäklarna är en känd mäklarfirma som finns i hela Sverige och även i andra delar av världen, såsom Spanien. Hitta ett kontor i Stockholm genom att klicka på skandiamaklarna.se/kontor/stockholm här.

Hitta kemin mellan dig och mäklaren

Female,Realtor,Shaking,Hands,With,Couple,Interested,In,Buying,HouseDet här kanske låter tvetydigt men det är faktiskt viktigare än du tror. Det gäller att få en bra känsla för personen som faktiskt ska hjälpa dig sälja din bostad till ett så bra pris som möjligt och att du känner ett förtroende för denne. Han eller hon ska ju även styla din bostad inför visningar, ha dina nycklar och pusha för ditt försäljningspris samtidigt som även han eller hon får en del av kakan. Man vill även att han eller hon ska veta vad han eller hon håller på med, som Niklas Berntzon säger:

– Ungefär som när man går till en doktor hoppas man att doktorn vet vad denne pratar om. Samma sak gäller här. Ju fler rekord man skapat, desto troligare är det att du gör det igen, säger Niklas Berntzon, vd och fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

Vad kan lyftas i din bostad, vad ska du tänka på vid ett köp och vilket område kommer du att trivas i?