Har du rätt utrustning i bilen?

En del utrustning som alltid ska finnas i din bil är det till och med lag på att det ska finnas, till exempel en varningstriangel. Men alla andra saker som kan tyckas absolut nödvändiga? En del av dessa saker skulle till och med kunna spara dig en väldigt massa tid och pengar. Bensindunken kan till exempel bli din räddare i nöden!

Att alltid ha en domkraft för fälgarna i bilen tillsammans med ett reservhjul kan vara en räddare i nöden. Om du skulle få punktering på någon mindre trafikerad väg och din mobil skulle ha slut på batteri, så kan du med hjälp av domkraften enkelt byta ut det skadade hjulet mot reservhjulet och fortsätta färden på nolltid.

Bensindunk

Kanske inte det trevligaste att ha en dunk med bensin i bilen hela tiden i och med eventuella ångor och lukter som skulle kunna dyka upp ifall det inte är helt hundra procent tätt. Men åtminstone när du åker på en långsemester så är det verkligen att rekommendera att ha en extra dunk med bensin med i bilen. Det behöver inte vara en stor dunk, 5 liter borde kunna ta dig till närmsta tankstation vart du än befinner dig. De flesta bilar idag ligger på omkring en halvliter milen så med andra skulle en så liten dunk kunna köpa dig ytterligare 10 mil.

Värmeljus, tändare, ficklampa och reflexväst

Det går aldrig att veta när du kan få motorstopp oväntat eller andra olyckor kan vara framme. Om det skulle hända på vintern så skulle helt klart värmeljus och tändare kunna användas för att hålla en viss värme inne i bilen så du inte behöver frysa mer än nödvändigt när du väntar på hjälp.

En ficklampa och reflexväst är riktigt bra hjälpmedel ifall du skulle behöva gå ut ur bilen och kolla någonting. Med ficklampan kan du enkelt se allt du kan tänkas behöva och reflexvästen hjälper till att hålla dig säker, även om stoppet skulle ske mitt på en vältrafikerad väg.