Bra att veta om lån

Du hamnar i en situation där du är i behov av pengar, för att exempelvis betala en oförutsedd utgift, eller så kanske du får ett förmånligt erbjudande om ett köp. Kanske din hushållskassa behöver påfyllning denna månad, eller så vill du fira lite extra på din födelsedag. Oavsett vilka dina behov är, går det att hitta bra lån som kan hjälpa dig med ett tillfälligt kontanttillskott.

När du är i behov av att låna pengar, från 1 000 kronor upp till 10 000 kronor, kan du välja att ansöka om ett sms-lån. Ett sms-lån kan du ansöka om på nätet och du får svar direkt om ditt lån har beviljats. Ansökan kan ske dygnet runt på årets alla dagar, men utbetalningen av pengar kommer först under lånebolagets öppettider. Behöver du pengar under en helg eller en kväll så ska du välja ett lånebolag som har öppet på kvällar eller helger och som använder samma bank som du själv. Lånet betalas vanligtvis ut samma dag som du ansöker, vilket innebär att du får in pengarna på ditt bankkonto samma dag eller senast nästkommande vardag.

Om du har behov av större summor

Har ditt tak börjat läcka, ditt kylskåp slutat fungera eller har bilen packat ihop? Då kanske du istället ska ansöka om ett privatlån. Ett privatlån brukar normalt ligga på mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor och kan användas då man behöver göra en större investering. Ett privatlån kan du ansöka om på nätet och få ett lånebesked direkt. Därefter betalas pengarna ut inom en till ett par dagar efter att du fått lånet beviljat. Ett privatlån har ofta en amorteringstid på mellan 1 och 15 år.

Att tänka på då du lånar

För lånet så kommer du att få betala en ränta, som kan skilja sig stort mellan olika lånebolag. Eventuellt kan det också tillkomma vissa avgifter. Jämför olika lånebolag innan du ansöker om lån för att få den lägsta kostnaden för ditt lån. Lånet ska sedan betalas tillbaka enligt den amorteringsplan som du har fått. Det är viktigt att du sköter dina betalningar så att du slipper dryga avgifter och eventuella problem med kreditvärdigheten. Låna därför inte pengar om du inte vet att du kommer att kunna betala tillbaka och låna aldrig mer än du behöver.