Babyshower – steg för steg

Har du fått i uppgift att anordna en babyshower? Så kul! Det är alltid roligt att fira att en ny liten person kommer att komma ut i världen. En babyshower kan vara liten och intim med bara de närmaste vänner och familj, men det kan också vara en stor tillställning med många inbjudna gäster.

Hur ska du då göra för att ordna en babyshower och dessutom lyckas riktigt bra? Till att börja med är det viktigt att du får iväg alla inbjudningskort. Det första steget är alltså att se till så att rätt personer blir inbjudna och detta i god tid. På så sätt hinner gästerna ”spara datumet” i sin kalender och du kan också planera bättre utifrån hur mycket som behöver handlas in. En babyshower är en fest som riktar sig till den blivande modern och barnet, men som värd vill du att alla ska känna sig lika välkomna, eller hur? Det kan därför vara en bra idé att ordna med dekorationer till att anordna en inspirerande baby shower i god tid. Se även till att du planerar in vilken typ av mat som du ska bjuda på, men vänta med att göra inköpen!

sovande baby teckningPlanera i rätt ordning

Det är inte helt ovanligt att planera lite huller om buller, men stanna upp! Ett av de viktigaste verktyg du kommer att kunna använda dig av är faktiskt att planera i rätt ordning. Här nedan hittar du en steg-för-steg-planering!

  • Inbjudningskort – Skicka ut inbjudningskort till alla gäster. Se till att det framgår tydligt vad inbjudan gäller och uppge datum, tid och plats.
  • Dekorationer – Dekorationer kan du köpa in utan att veta hur många som kommer på babyshowern. Satsa på dekorationer som passar temat och kom ihåg att välja alternativ som sedan kan återanvändas eller återvinnas för miljöns skull.
  • Mat – Vilken typ av mat är det du vill bjuda på? Ska det vara matigt eller är det sötsaker som gäller? Kanske båda alternativen? Se till att du har koll på eventuella allergier genom att be gästerna uppge detta när de skickar sin OSA inför eventet.
  • Present – Försök att se till så att du har presenten klar i tid. Många väljer att fokusera på presenter enbart till bebisen, men vill du göra något annorlunda så fokuserar du istället på mamman. Skapa en härlig korg med allt från choklad till tidningar, en skön handkräm och saker som kan behövas till förlossningen.

presentpåseLåt gästerna gå hem med ett minne

Även om fokus på kommer att ligga på den blivande mamman och bebisen så är det naturligtvis även roligt för gästerna att gå från platsen med ett kärt minne. Gästerna som kommer har troligtvis även med sig en hel del presenter, så att visa uppskattning med hjälp av en goodiebag kan vara ett riktigt bra alternativ. Det finns mängder med saker som du kan använda och som inte heller är för dyra. Är det många gäster så vill du troligtvis hålla ner kostnaden så mycket som möjligt. Satsa på lite härliga prova-på produkter, egengjorda armband, lite härlig choklad och kanske ett personligt ”tack” från värd eller mamman.