Second hand av många anledningar

Den som vill spara pengar, vara snäll mot miljön och sig själv bör börja handla second hand. Många har insett fördelarna med att handla begagnat och nu handlar vi allt från möbler till elektronik i andra hand.

12260236-loppmarknad

Att handla second hand är mer populärt än någonsin, kan man läsa här. För bara tio år sedan fick man skämmas över att handla på loppis och i second hand-butiker men nu har den gamla trenden verkligen vänt. En förklaring till att använda prylar blivit hippa är att många fler är medvetna om den miljöaspekt som finns. Andra handlar för att spara en slant eller två. Ytterligare en anledning att handla second hand, speciellt när det gäller kläder och möbler, är att man söker efter något unikt som kan skapa identitet.

Köp begagnad elektronik

Det är dock inte bara möbler och kläder som är populärt att handla second hand. Även elektronik är populärt att köpa och återanvända. I det här fallet handlar det mycket om att det är billigare att köpa en begagnad elektronikpryl istället för att köpa en sprillans ny. Den senaste tiden har det dykt upp flera sajter där man kan köpa exempelvis begagnade mobiltelefoner och en av dem är Mobilbazaren. Dessa sidor är väldigt välkomna hos många eftersom det tidigare varit svårt att faktiskt köpa begagnad elektronik utan risker.

”Det är ganska svårt att köpa en begagnad mobiltelefon. I alla fall om man vill vara helt säker på att telefonen inte är stulen, inte är trasig och inte är inlåst i något knasigt avtal som stoppar mig från att ansluta den till det abonnemang jag önskar.” Läs mer.

Undvik stöldgods

För att undvika att köpa en begagnad mobiltelefon som faktiskt är stöldgods bör man först och främst vända sig till en seriös försäljare. Enligt Metro finns det dessutom ett verktyg på nya Iphones som kan hjälpa en att ta reda på om mobilen är stulen eller inte.