För många är det dags att lämna hemmets trygga vrår och flytta hemifrån. Men hur fungerar det egentligen med bostadskö och bolån?

I år är det många som sedan födseln har stått i bostadskö vilket oftast innebär att man samlat ett visst antal poäng för att bli erbjuden att hyra lägenheter som är i enlighet med den totala poäng man samlat på sig. I Stockholm är bostadsköerna långa och det är svårt att få en hyresrätt så för många är det bästa alternativet att faktiskt köpa en bostadsrätt.

”Ska du köpa en ny bostad? Vill du utöka ditt befintliga bolån för att renovera eller lösa dyra privatlån och fått nej från banken? Vi samarbetar med långivare som har möjlighet att hjälpa till även om du har svårt att få lån. Betalningsanmärkningar eller gamla skulder behöver inte vara ett hinder för att få ett lån.” […]

Hur går det till att köpa en bostadsrätt?

17058-street-in-rennesI dagsläget kan det vara svårt att hitta en tillräckligt billig bostadsrätt så det vanligaste är att man måste ansöka om ett bostadslån som utbetalas av en bank. Det enklaste sättet att ta reda på hur mycket man är berättigad att låna är att kontakta en låneförmedlare som har samarbete med flera olika banker för att enklare få en överblick av vad som gynnar låntagaren mest. Ett bra tips är att gå in på www.mittbolan.se och sedan läsa på mer om själva tjänsten och hitta vilka erbjudanden som passar. Efter att ett lånelöfte lämnats är det bara att sätta igång med bostadsletandet och i korta drag fungerar processen som så att säljaren lägger ut sin bostad på marknaden och köparen får antingen kontakta ansvarig mäklare direkt eller gå på visning. Är man sedan intresserad av att köpa bostaden lägger man fram ett bud till mäklaren och denne förmedlar budet till säljaren för att se om det accepteras eller om budgivning mellan två köpare kommer ske.