Lägre bundna räntor

Den som ska söka nytt eller omförhandla sitt bolån bör vänta lite med att binda räntan. Experter tror nämligen att den bundna räntan kommer att sänkas inom snar framtid.

Om man vill ta ett bolån gäller det att man uppfyller vissa villkor. Exempelvis ska man ha haft en fast inkomst ett tag, som måste vara rätt stor. Dessutom får man inte ha haft några betalningsanmärkningar för att bli beviljad ett lån. Visst finns det aktörer som beviljar lån även om man inte uppfyller de här kriterierna, men hos alla storbanker är det detta som gäller för att få låna. Och när man väl har fått ett lån beviljat måste man tänka på hur man vill lägga upp det. Först och främst hur mycket man vill låna, och sedan hur man vill göra med räntan. Det går nämligen att både ha en bunden och en rörlig ränta. Beroende på situation kan det ena vara bättre än det andra.

Vänta med att bindapenger-mynt

I Svenska Dagbladet kan man läsa att den som vill binda sitt bolån bör vänta lite eftersom det kommer bli billigare att göra det snart. Det är nämligen så att det blivit väldigt mycket billigare för bankerna att låna pengar men det har inte alls börjat synas på bankernas snitträntor på bolån med bindningstid. Räntorna har istället legat i princip stilla under den första delen av året. Varför det inte börjat synas på låntagarnas räntor att bankerna kan låna billigare, beror på att bankerna helt enkelt avvaktar hur marknaden kommer att utvecklas.

På grund av hur det ser ut för bankerna tror ekonomiexperter att vi kommer få se lägre bolåneräntor framöver. Man tror framförallt att de långa bolåneräntorna kommer sänkas om dagens räntenivåer håller i sig.