Klok är du om du gör ett fönsterbyte

I en svensk genomsnittsvilla på 149 kvadratmeter går det åt cirka 14 200 kilowattimmar per år i uppvärmning. Vanliga tvåglasfönster och dåligt isolerande dörrar släpper enligt energimyndigheten ut cirka en tredjedel av värmen.

Så  står det i en artikel  från Dagens Nyheter vilken rubriken ”Få bort en av dina större energitjuvar” – och de menar då alltså fönster. Fönster är någonting som många glömmer bort kan påverka värmen otroligt mycket i hemmet, och man joxar med allt från värmeljus till tjockstrumpor för att inte frysa. Och så är det ju det här med elräkningen. När det blir kallt i hemmet så höjs elementens värme, vilket i sig gör att elen blir dyrare och är det en kall vinter kan kostnaden bli otroligt hög – näst intill omöjlig att hantera.  Och så ska det ju inte vara, och inte heller behöver det vara så! Är du en klok själ så ser du till att byta ut dina gamla fönster mot nya fönster som inte släpper in massa kall luft och gör att elräkningen blir dyr och hemmet kallt. Kika in på http://www.fonsterrenoveringstockholm.se/ för att se vad du har för alternativ vin fönsterbyte så kommer du snart märka vilken skillnad det kan göra.

Andra kloka råd för att få varmare i huset och mindre elräkning:

362127-tealights

  • Värmeljus är faktiskt otroligt praktiskt, det värmer snabbt och ger också en mysig stämning. Självklart kan du inte värma upp ett helt hus med bara ljus, men det är en perfekt sak att komplettera med när du behöver både värme och mys. Sprid ut värmeljusen över hela hemmet så kommer du snart känna hur härligt varmt det blir – sen sparar du ju pengar också på det ljus som du får, istället för att behöva tända lampor.
  • Se över hur du möblerat. Det kanske låter tokigt, men om det är väldigt glest i hemmet kan det ge en kallare känsla och då blir det svårt att  värma sig i soffan.
  • Det påverkar inte värmen i huset – men däremot elräkningen! Försök att tvätta i disk- och tvättmaskin så lite som möjligt. Det gör en otroligt stor skillnad på elräkningen om du är sparsam med dessa maskiner då de drar otroligt mycket ström.