Ha alltid detta i bilen på vintern

Vad är bra att ha i bilen när det är vinter? En hel del saker faktiskt! Ingen vill fastna ute i kylan utan varma filtar och att värma sig med. Samt en del annat som kan vara skillnaden mellan liv och död när olyckan slår till.

 

Det finns en del prylar till bilen som är självklara och som de flesta vill ha eller enligt lag måste ha. Det kan vara rätt däck för årstiden, varningstriangel, snygga fälgar. Du kan köpa fälgar online, samt det mesta andra också, vilket gör det ganska enkelt att utrusta bilen vare sig det är sommar eller vinter. Men vad är verkligen bra att ha i själva bilen när det är vinterväglag?

 

Isskrapa, ficklampa och extra mobilladdare i bilen

 

Enligt en artikel i Expressen är det bland annat viktigt att alltid ha en första hjälpen-väska i bakluckan på bilen, eller i handskfacket. Den ska innehålla allt det viktigaste som förband, plåster, bandage och gärna steriliserande vätska. Ha den lätt åtkomlig för det kan vara bra att ha om något händer.

 

Andra saker du bör ha i din bil under vintern när snön är djup och mörkret djupt är:

 

  • Reflexväst. Denna ska alltid på om du ska gå ut ur bilen och göra något, som att skotta, sätta fram varningstriangel eller något liknande.
  • Spolarvätska. Späd inte ut denna utan tänk att den gärna ska hålla för kallare än minus tio grader Celsius. Har du en kombi med spolare till bakrutan är det extra viktigt att spola igenom systemet så att antifrysmedlet verkligen når ut i munstyckena.
  • Snöborste. Givetvis jätteviktigt att ha tillgängligt när det är snö eller vinter generellt. Tipset är att köpa en med längre skaft som gör att du når bättre och kan borsta utan att få massa snö på dig. Det kan dessutom göra så att mindre snö följer med dig in i bilen när du borstat klart.

 

Andra saker är isskrapa, en snöskyffel, en flaska fylld med grus eller sand som gör det enklare att få fäste när du kört fast, mössa och vantar, filtar, startkablar, bogserlina, ficklampa, en extra mobilladdare och något ätbart i handsfacket. Mer om detta här och här.