Fortsatt kall vinter

I ett tidigare inlägg här, har vi skrivit om hur du går tillväga för att till vintern inte få för hög elräkning – och även vad du kan göra för att bibehålla värmen i huset. Saker som att tända värmeljus, din möblering (täck till exempel inte elementen med möbler, det gör att värmen inte når ut). Dessutom rekommenderar vi alla de som bor i äldre hus att byta ut sina gamla fönster. Det är otroligt vanligt att gå runt och frysa i sitt hem utan att inse hur mycket kyla som deras gamla fönster släpper in.

Och det kommer vara fortsatt kallt i hela Sverige ett bra tag nu, rapporterar man i flera olika dagstidningar. Bland annat skriver man på att det milda nyårsväder nu är borta och att det återigen blir mycket kallare framöver. SMHI rapporterar också att det är ett väldigt extremt väder som är på väg in över Sverige. De har utfärdat en klass 2 varning och det är främst i Skåne som hård väder väntas. Detta är väder värt klass 2 varning enligt SMHI:

Klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Och vi lever ju på en jord där naturkatastrofer blir allt vanligare, och det över hela världen. Därför är det extra viktigt att se över sitt hem så att det är säkert mot kyla, hård vint, vattenskador med mera. Ju mer säkert hem du har, desto mer troligt är det att du och din familj klarar er från skador ifall oväder skulle uppstå, både materiella och för er egna säkerhet.

Kängor snö
Även ett par bra kängor är bra att ha i detta väder.