Allt fler startar idag eget företag. Det kan kosta mycket och vara knepigt att hitta en lokal eller ett kontor för sin verksamhet. Vad är då bättre än att fixa ett kontor hemma?

Det kan vara allt från ett skrivbord i vardagsrummet till ett stort pampigt rum. Oavsett förutsättningar för att skapa ett kontor i hemmet finns det flera saker som är viktigt att tänka på.

Det går att förebygga arbetsskador

Enligt Vårdguiden är ergonomi ett område för att undvika skador i arbetet. Kontorsjobb är allt vanligare i dagens moderna samhälle och det gäller främst att hålla musklerna i trim utanför arbetet. Det är också viktigt att ha bra arbetsrörelser i sitt stillasittande arbete för att musklerna inte ska skadas och överbelastas. Kroppen är inte gjord för de små och upprepande rörelserna som hör kontorsarbete till, och därför är det många som över tid får bekymmer. Anpassat material och utrustning från kontorsshop.se kan förebygga arbetsrelaterade skador.

Inred kontoret på rätt sätt

Att inreda ett kontor i hemmet kan vara svårt. Många vill inte att kontoret ska sticka ut för mycket från hemmets övriga stil, samtidigt som man vill skapa professionell känsla. Det är bra att ha vissa detaljer som matchar hemmet för att ge en avslappnad atmosfär, men inte för mycket, rummet löper då risk att snarare bli en del av hemmet än en arbetsplats. Efva som driver en inredningsbyrå, berättar för Sydsvenskan att det är viktigt att tänka på företagets profil och produkter när man inreder ett kontor. Det är viktigt att arbetssättet speglas i rummet genom färger och produktskyltning. Finns diplom eller certifikat som är relevant för verksamheten, placera det synligt och inramat på väggen. Om du smider planer kring hur kontoret ska inredas men inte har startat upp ditt företag ännu, följer här tips kring att starta eget: