E-handeln vinnare i julruschen

Att handla sina julklappar på nätet har bara blivit vanligare och vanligare. E-handeln i jul väntas slå rekord och det finns många fördelar med att handla klapparna på nätet.

Svenskarna har redan köpt julklappar för miljarder på nätet i år, skriver Dagens Industri. En rapport visar att e-handeln i jul förmodligen kommer att slå nya rekord och att vi en månad innan jul redan var uppe på 1,7 miljarder i julklappsomsättning på nätet. Tidigare år har svenskarna valt att vända sig till utländska nätbutiker för att göra de flesta av sina julklappsköp men förra året ökade omsättningen på de svenska sajterna kraftigt. De 1,7 miljarder kronor som redan omsatts innebär en ökning med 47 procent jämfört med förra året.

Hitta rabatter536491-present-shopping-online

Den som ska köpa julklappar på nätet gör rätt i att först besöka någon typ av rabattsajt där man enkelt kan ta del av kampanjer och annat som gör att inköpet blir billigare. Ett exempel på en sådan här sajt är RefundMonster där man både kan hitta rabatter och få pengar tillbaka när man handlar från en mängd svenska och utländska webbutiker. Självklart kan man även leta efter rabatter på själva sajten som man handlar på. I Dagens Nyheter kan man till exempel läsa att sajten Amazon har väldigt mycket rabatter på sina produkter.

Få klapparna inslagna

När man shoppar julklappar på nätet bör man inte bara leta efter rabatter. Det kan även vara bra att leta efter de sajter som erbjuder paketinslagning. De flesta av dessa företag tar runt tjugo kronor extra för att kunderna ska slippa besväret med att slå in alla klappar.

”Flera sajter erbjuder färdiginslagna paket för en eller ett par tior extra. Perfekt för dig som inte har tid, lust eller fallenhet för paketinslagning.” Läs mer.