Detta sänker värdet på bilen

Funderar du på att sälja en begagnad bil? Då finns en del saker som kan dra ned priset rejält på bilen om du inte åtgärdar felen innan försäljning. Här listats detaljer som sänker priset på din bil på andrahandsmarknaden.

När du ska sälja begagnat så är chansen stor att spekulanterna letar efter fel och brister som gör att de kan pruta ned priset en bit, och det vill du såklart inte råka ut för. Så ett smart tips är att låtsats att du själv ska köpa din egen bil och granska den noga för att sedan också åtgärda de saker du själv skulle använda som argument att pruta ned bilpriset med. Är det till exempel dags att köpa nya fälgar, städa ur krimskrams eller se över rost? Alla dessa punkter är saker som sänker värdet på din bil vid en försäljning.

Kolla upp och åtgärda detta på bilen

När du själv ska köpa en begagnad bil så vill du såklart att bilen ska vara i så gott skick som möjligt. Tänk likadant när du ska sälja den och lägg följande saker på minnet att se över – detta listar nämligen Expressen Motor som de vanligaste skavankerna som sänker värdet på din bil:

  1. Rost – en rostig fläck på bilen är den absolut vanligaste anledningen till köpare avbryter ett bilköp och även skador i lacken hamnar i topp här.
  2. Färgen på bilen är fel – en bil i utmärkande, avvikande färg är svårsåld så om det är en bra bil i övrigt kan det vara en god idé att lacka om bilen innan försäljningen, för tänk på att en vanlig Svensson vill passa in och inte sticka ut så ge bilen en neutral färg.
  3. Dess fälgar – om du planerat att investera i nya fälgar, välj fina som passar bilen och se till att dessa inte är alltför personligt präglade, neutralt är ledordet även här.
  4. Trasig utrustning – är radion paj eller en fönsterhiss trasig? Åtgärda direkt.
  5. Däckens skick – sälj bilen med bra däck, ingen vill först köpa en dyr bil och sedan köpa dyra däck på den kostnaden, sälj bil och däck tillsammans och se till att däcken är i gott skick så får du både en nöjd köpare och en bättre deal.
  6. Tvätta bilen innan den visas – ingen vill ha en smutsig bil som ingen brytt sig om, tvätta bilen bara.

Ovannämnda punkter är såklart inte allt. Tänk också på att ta ur krimskrams och personliga