Är du misstänkt för brott?

När du är misstänkt för ett brott bör du anlita en bra brottmålsadvokat. Det ger dig större chans att slippa juridiska påföljder och kunna gå fri från åtal.

Behöver du anlita en brottmålsadvokat? Det kan vara när du är misstänkt för ett brott som du behöver en försvarare. Det är viktigt att välja bästa möjliga försvar för att säkra din trygghet, välj en advokatbyrå med erfarenhet och gott renommé, gärna en advokat som har lång erfarenhet och som vet vad hen gör. En försvarsadvokat, eller en offentlig försvarare, hjälper till med allt som rör brottmålet och är även med vid rättegången inför domstolen.

 

Brott är ett sätt att handla som kan straffas enligt lag. När ett brott har begåtts utreder polisen vad som hänt, till exempel genom förhör, undersökning av brottsplatsen och teknisk utredning. Detta kallas förundersökning, och den leds av polis eller åklagareSveriges Domstolar

 

Kulturprofilen nu i hovrätten

Någon varit i behov av en brottmåladvokat är ingen annan än Kulturprofilen, som det går att läsa om i både Dagens Nyheter och SVT. Han blev tidigt i höstas dömd för en våldtäkt till två års fälngelse. En dom som överklagades. Med ny bevisning samt nya vittnen blev det återigen förhandlingar för Kulturprofilen, för några veckor sedan, denna gång i hovrätten. Ett av vittnena var hans hustru, Katarina Frostenson. Försvarsadvokaten har överklagat tillsammans med Kulturprofilen eftersom de hävdar att han är oskyldig till sin fällande dom, åklagaren å sin sida menar att han bör få ett längre straff och straffas för fler våldtäkter och tycker överklagandet är bra. Nu återstår att se hur det faller sig.