3500 kronor på julklappar

Hur mycket tänker du lägga på julklappar i år? Kanske planerar du att lägga max 2000 kronor, men om du är som den ”vanliga” svensken kommer du att lägga drygt 3500 kronor.

Det visar statistik från denna artikeln och där avslöjas även att vi i år ökar våra planerade julklapps-köp 5676781-presentforpackning (1)med i snitt 13 procent. Många som lägger mycket pengar på julklappar gör det på grund av dålig planering. De hade med hjälp av lite struktur och budgetering lätt kunnat få ner priset men istället väljer de att sista-minuten-handla och dagen innan julafton tar de sig till affären för att se vad för julklappar man kan hitta. En vanlig anledning till att man väljer köpa julklappar så sent är för att lönen kommer då. Men kanske är det bättre att istället låna pengar så att klapparna kan handlas i alla fall några dagar innan julafton. På så vis är det lättare att hitta saker som passar, och genom planering kunna bestämma exakt hur mycket julklapparna får kosta. Bestämmer du dig för att ta ett lån är det dock viktigt att du ser till så att du får bra ränta och lånevillkor.

Låna pengar eller välj bort julklapparna

Ett tips är att läsa in sig på vad lånebolaget erbjuder och inte bara ta det mest välkända. Exempelvis kan du låna pengar på FlexLimit, de är registrerade hos Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer vilket gör att du kan vara säker på att inte bli lurad. Dessutom får du lånebeskedet direkt och kan med det gå ut och köpa julklappar redan idag. Låna dock inte mer än vad du har råd med, tänk på att allting ska betalas tillbaka nästkommande månad.

En idé är såklart också att skippa julklapparna, alternativt att ge välgörenhet i julklapp. Det är många som inte inser att andra är i samma panka situation som en själv, och blir glada över att slippa handla julklappar. Även de som har bra med pengar kan tycka det är skönt att slippa just eftersom det är väldigt stressigt att handla. Lägg upp dina resonemang varför det är en god idé att ha en klappfri jul till dina nära och kära så kommer du snart se att de uppskattar din idé.

Anledningar till en klappfri jul:

  • Du slipper stressa
  • Det blir billigare
  • Det blir mer rättvist